Vastine: Homogeeninen kansallisvaltio? Ei kiitos! 

Olimme yllättyneet Perussuomalaisten (Ps) nuorison kolmannen varapuheenjohtajan Lauri Laitisen kirjoituksesta,* joilla hän puolusti kansallisvaltiota ja sen etnistä ja kielelistä homogeenisuutta.  

Myös yllätyimme miksi Helsingin Sanomat julkaisi kirjoituksen jossa on niin paljon epäasiallisuus. Voisinko minä julkaista esim. kirjoituksen jossa vaadin naisten paluuta hellan ääreen?

Tällaiset ajatukset eivät ole mitään uutta. Natsi-Saksan sotarikollinen Alfred Rosenberg, joka tuomittiin ja hirtettiin Nuremburgin oikeudenkäynnin jälkeen, väitti, että Saksalaisten “arjalainen-rotu” voisi saavuttaa suuruuden vasta, kun se olisi päässyt eroon vähemmistöistä, kuten juutalaisista. 

Rosenbergin kirjoituksia suositellaan yhä luettavaksi Suomen Sisulla.yhä luettavaksi Suomen Sisulla.

Voidaan kysyä kuinka homogeeniset kansallisvaltiot ovat “luonnollisia” jos niitä on luotu väkivallalla ja toisten ryhmien sortamisen tai hävittämisen kautta.   

Vaikka Laitisen historian tuntemus tai valikoiva muistinmenetys on ilmeistä, hänen kirjoitus paljastaa huolestuvampaa seikan: Perussuomalaisten flirttailu tai pyrkimys “homogeenisen kansallisvaltioon.” 

Vaikka Ps vastustaa kiivaasti kulttuurista ja etnistä moninaisuutta, he eivät tarjoa ratkaisuja siihen, miten homogeenisuus saavutetaan. Miten Riikka Purran ja Jussi Halla-ahon puolue aikoo pysäyttää kulttuurista moninaisuutta? 

Ainoa vastaus, joka minulla tulee mieleen on valeuutisten ja populismin levittäminen ja/tai muuttamalla demokraattista järjestelmää kuten olemme nähneet Unkarissa ja Republikaaninen puoluessa Yhdysvalloissa. 

Enrique Tessieri

Ahti Tolvanen

Suomen viharikosvastainen yhdistys ry

* Lähetimme vastine Helsingin Sanomille (27.5.) tuloksetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *